Menu

De batterijen van uw traplift

Uw traplift moet veilig zijn. Daar houden wij bij Otolift steeds rekening mee. Ook als het gaat om de batterijen van uw traplift. Daarom gebruiken wij alleen onderhoudsvrije batterijen. Elke Otolift traplift heeft twee van deze batterijen. Zij leveren stroom aan de motor als de traplift naar boven en naar beneden rijdt. En ze zorgen er ook voor dat u de traplift veilig kunt gebruiken als de elektriciteit is uitgevallen. Om de batterijen op te laden heeft uw Otolift een stekker die in elk stopcontact past.

De levensduur van een batterij voor een traplift

Een batterij voor een traplift gaat gemiddeld 3 tot 6 jaar mee. Hoelang dat exact is, wordt beïnvloed door verschillende factoren. Als u de traplift meerdere keren per dag gebruikt, zijn de batterijen natuurlijk sneller aan vervanging toe dan wanneer u de traplift maar weinig gebruikt. Ook de lengte van de rail beïnvloedt de levensduur. Hoe langer de rail, hoe meer er wordt gevraagd van de batterijen. Parkeer de stoel daarom altijd op een oplaadpunt. In de gebruiksaanwijzing van uw traplift vindt u meer informatie.

Accu traplift

De kosten van een batterij voor een traplift van Otolift

Als u de traplift langer gebruikt zullen beide batterijen moeten worden vervangen. Hoeveel dat kost hangt af van welke batterijen uw traplift heeft. Bij Otolift gebruiken we trapliftbatterijen van 7 Ah (standaard) en 7,5 Ah (bij bijvoorbeeld een lange rail). Ah (Ampère-uur) staat voor de hoeveelheid elektriciteit die de batterij per uur kan leveren. Indien u kiest voor een ZorgZeker-pakket voor het onderhoud van uw Otolift traplift dan kost het vervangen u in principe helemaal niets. Dit is afhankelijk van welk pakket u kiest.

Zorgzeker pakketten Otolift

Traplift batterij vervangen: vraag Otolift om hulp

Als uw trapliftbatterijen aan vervanging toe zijn kan u best contact opnemen met onze klantendienst. Als u uw batterij laat vervangen door Otolift bent u er zeker van dat dit op een veilige manier gebeurt. Werkt uw traplift niet? Dat betekent niet altijd dat de batterijen kapot zijn. Het vervangen van een trapliftbatterij is daarom niet altijd de beste oplossing. De monteurs van Otolift beschikken over een uitgebreide kennis van al onze modellen, om zo het beste advies te geven voor uw traplift.

Traplift accu leeg

Zijn uw accu’s aan vervanging toe?

De accu’s van een Otolift hebben een lange levensduur. Toch zullen deze batterijen op een gegeven moment vervangen moeten worden. Als u het idee heeft dat de accu’s aan vervanging toe zijn, kunt u het best contact met ons opnemen. Tijdens een onderhoudsbeurt controleert één van onze monteurs de werking van de accu’s en de rest van de traplift. Als het nodig is, worden de batterijen vervangen.

Vul het formulier hiernaast in om een onderhoudsbeurt aan te vragen. Of bel ons op: 09 398 8445

Onderhoudsbeurt aanvragen

De meestgestelde vragen over de trapliftbatterijen

  • Nee, wij raden het af om zelf trapliftbatterijen te vervangen. Het is namelijk erg belangrijk dat u het juiste type batterij gebruikt en dat u de batterijen op de juiste manier aansluit. Het zelfstandig vervangen van een trapliftbatterij kan gevaarlijk voor u zijn en kan schade veroorzaken aan uw traplift. Laat het vervangen van de batterijen daarom altijd over aan de gecertificeerde Otolift techniekers.

  • De kosten voor het vervangen van een batterij voor een traplift worden bepaald door het type batterij dat uw traplift heeft. Een sterkere batterij kost bijvoorbeeld meer dan een minder sterke batterij. Als u kiest voor een Zeker of een Zorgeloos onderhoudspakket, zijn de kosten van de batterij van uw traplift in principe gedekt. De kosten voor het vervangen ervan zijn ook inbegrepen in onze onderhoudspakketten. Als de batterijen moeten worden vervangen omwille van verkeerd gebruik, moeten wij helaas kosten aanrekenen.

  • Nee, dat raden wij zelfs af. Om de batterijen op de juiste spanning te houden is het noodzakelijk om de stekker in het stopcontact te laten zitten. Uw Otolift traplift verbruikt maar weinig elektriciteit, zeker wanneer u de traplift niet gebruikt. Als uw elektriciteitsleverancier, netbeheerder of een elektricien erom vraagt kan u de stekker van uw traplift wel tijdelijk uit het stopcontact halen. Uw traplift zal een alarmsignaal laten horen omdat de batterijen voor uw traplift niet worden opgeladen. Dit signaal stopt wanneer de trapliftbatterijen opladen. U kan het signaal ook tijdelijk uitzetten door de bedieningsknop kort naar links of naar rechts te duwen.

Klantcontactcentrum Otolift Belgie

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!