Menu

Schoonmaken van uw traplift

Om uw traplift netjes en in goede staat te houden, is het belangrijk dat de rail en de stoel regelmatig worden schoongemaakt. Zo voorkomt u dat vet en stof zich ophopen en blijft uw traplift er als nieuw uitzien. Hoe u de Otolift traplift schoonmaakt, is voor alle Otolift trapliften hetzelfde. Het maakt dus niet uit of u een traplift heeft voor een rechte trap, een trap met bochten of een wentel- of spiltrap. Voor het schoonmaken van uw traplift hoeft u geen dure schoonmaakmiddelen of artikelen te gebruiken. Een propere doek, glasreiniger en een nylon borstel zijn meer dan voldoende.

Reinigen van de rail

Doordat de stoel de trap op en af rijdt, kunnen stof en vet worden vastgedrukt op de rail. Hierdoor kunnen er donkere strepen op de rail ontstaan. Het lijkt dan alsof de lak beschadigd is. U kunt de donkere strepen verwijderen met een propere, droge doek en glasreiniger (zoals Glassex). Harde stukjes kunt u er met uw nagel afkrabben. De tandheugel aan de achterkant van de rail maakt u voorzichtig schoon met een nylon borstel. Zorg ervoor dat u de vettige laag niet verwijdert.

Een medewerker van Otolift maakt de rail van een traplift voorzichtig schoon.

Schoonmaken van de stoel

De stoel van uw traplift bestaat uit twee delen: het rijgedeelte en het zitgedeelte. In het rijgedeelte vindt u belangrijke apparatuur, zoals de motor en de accu’s. Maak dit deel van de stoel daarom alleen schoon met een droge, propere doek. Het zitgedeelte van uw traplift kan van stof of (kunst)leer zijn. Maak dit regelmatig schoon met een licht vochtige doek. Hardnekkige vlekken op de zitting kunt u verwijderen met een speciaal schoonmaakmiddel voor stof of (kunst)leer.

De stoel van de Otolift Modul-Air wordt schoongemaakt door een medewerker van Otolift.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw traplift? Wij beantwoorden ze graag. Neem daarom gerust contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres. U kunt uw vraag ook stellen via het formulier hiernaast. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Bel Otolift Trapliften 0800 59 003
Mail Otolift Trapliften [email protected]

Waarmee kunnen wij u helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier in te dienen, gaat u akkoord met het privacybeleid.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De meestgestelde vragen over het schoonmaken van uw traplift

  • Het (grondig) schoonmaken van uw traplift bestaat uit drie stappen. Haal eerst een borstel over de tandheugel van uw rail. De tandheugel zit aan de achterkant van de rail en bestaat uit kleine, afgeronde tanden. Maak daarna de rail van uw traplift schoon met een propere, droge doek. Als de rail erg vuil is, kunt u glasreiniger gebruiken. Vermijd andere schoonmaakmiddelen en water, deze kunnen de lak van de rail immers beschadigen. De stoel kunt u schoonmaken met een licht vochtige doek. Meer informatie vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw traplift.

  • Hoe vaker u de traplift schoonmaakt, hoe sneller het gaat. Probeer de rail minstens één keer per week schoon te maken met een droge, propere doek en eventueel wat glasreiniger. Lukt dit niet, dan zult u zien dat er na verloop van tijd donkere strepen op de rail ontstaan. Deze kan u verwijderen met een propere doek en glasreiniger.

Klantcontactcentrum Otolift Belgie

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!