Menu

Op zoek naar een betaalbare traplift?

Samen met u zoeken we altijd naar de beste trapliftoplossing. Welke dat is? Degene die het best bij uw situatie én uw budget past. En wilt u besparen op de aankoop? Dan is een tweedehands traplift een goed idee. Of hebt u maar even een traplift nodig? Dan kan huren een goede optie zijn. Daarnaast hebt u misschien wel recht op een subsidie waardoor de aanschaf van een traplift financieel een pak interessanter wordt.

Goedkope trapliften: hoe wordt de prijs bepaald?

Elke situatie, dus ook elke traplift, is anders. Het model, de vorm van uw trap en uw persoonlijke wensen vormen de basis voor de prijs van uw traplift. Zo is er voor een trap met bochten meestal een andere rail nodig dan voor een rechte trap. Enkele voorbeelden? De Otolift Line is een voordelige traplift, maar die past alleen op rechte trappen. De Otolift Modul-Air Smart is iets minder goedkoop, maar past wel op bijna elke trap en beschikt standaard over enkele extra’s. Zo klapt de voetenplank meteen uit en draait uw zitje automatisch van het trapgat weg voor meer veiligheid. Naast het trapliftmodel en de vorm van de rail zijn er nog meer zaken die een traplift goedkoper kunnen maken. Een stoffen zitting is bijvoorbeeld voordeliger dan lederen bekleding. 

Een betaalbare traplift? Kies voor tweedehands!

Wilt u besparen op de aankoop van uw traplift? Dan doet u er goed aan om een tweedehands exemplaar te overwegen. Want élke Otolift-traplift is een hoogwaardig kwaliteitsproduct met een minimale levensduur van twintig jaar. Goed om te weten: ook een goedkope tweedehands traplift maken wij volledig op uw maat en volgens uw wensen. Elke traplift krijgt dan ook een grondig nazicht in onze fabriek. We plaatsen een nieuwe batterij, kijken de motor na en vervangen versleten onderdelen. Zo geniet u jarenlang van een betrouwbare en veilige traplift.

Goedkoop een traplift huren

Hebt u voor een kortere periode een traplift nodig? Dan kan huren een interessante en goedkope optie zijn. Een traplift huren doet u al vanaf één maand. U betaalt een eenmalig bedrag voor de productie en installatie van uw traplift. Onderhoud en garantie zijn inbegrepen in de maandelijkse huurprijs. En die hangt af van het gekozen trapliftmodel, de vorm van uw trap en uw persoonlijke voorkeuren.Een tweedehands traplift ten slotte is goedkoper om te huren dan een nieuwe traplift. 

Tip: de modulaire Modul-Air-Smart traplift past op bijna elke trap en is daarom de ideale huurtraplift. Hij kan zelfs uit een combinatie van nieuwe en tweedehands onderdelen bestaan, wat deze lift verrassend betaalbaar maakt.

betaalbare tweedehands traplift

Subsidies voor goedkope trapliften

Staat uw budget het niet toe om een nieuwe of een tweedehands traplift te kopen of te huren? Dan hebt u toch nog verschillende mogelijkheden om goedkoop een traplift aan te schaffen. In veel gevallen hebt u recht op een subsidie of koopt u tegen een voordelige rentevoet uw traplift. 

Welke subsidies bestaan er voor goedkope trapliften?

Als u een traplift koopt, hebt u vaak recht op een subsidie. Afhankelijk van uw leeftijd vergoedt Vlaanderen een groot deel van uw traplift. Bent u jonger dan 65? Dan kan dat oplopen tot 8400 euro. Bent u ouder? Dan gaat het om maximaal 1250 euro. Let wel: uw leeftijd op het moment van uw aanvraag telt.

Financiële tussenkomst voor woningaanpassingen

Bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor een traplift. U moet daarvoor in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen. Het maximumbedrag is 8399,71 euro. Mogelijk zijn er nog meer tegemoetkomingen of subsidies voor uw specifieke situatie. Check het op de Premiezoeker.

nieuwe otolift traplift

Maak uw traplift goedkoper door gespreid te betalen

Misschien hebt u geen recht op subsidies of vergoedingen? Zelfs dan nog is het mogelijk om voordelig een traplift te kopen. Bijvoorbeeld door uw aankoopbedrag gespreid terug te betalen. Onze adviseurs zoeken samen met u naar de goedkoopste oplossing.

Ontdek de goedkoopste traplift dankzij gratis thuisadvies 

U wilt er vast zeker van zijn dat u de meest voordelige traplift kiest. De oplossing? Vraag gratis thuisadvies aan onze adviseurs. U ontvangt dan een vrijblijvende offerte met de exacte prijs en alle informatie over uw traplift. Zo weet u meteen wat de kosten zijn van een nieuwe of tweedehands traplift, en hoe u een traplift goedkoop huurt.

Meer over financiën

Of ga terug naar het thema: Financiën