Menu

Een plateautraplift voor goederen of huisdieren

Wordt het lastig om goederen of huisdieren de trap op of af te dragen? Dan biedt een plateautraplift de oplossing. Zo houdt u het voor iedereen veilig.

Wat is een plateautraplift?

Hebt u geen plaats voor een grote (goederen)lift? Dan is een plateautraplift het ideale alternatief. Bij een plateautraplift vervangen we het zitgedeelte van de stoel door een vlakke plaat. Die zorgt voor een plateau dat perfect geschikt is om zware goederen of zelfs huisdieren te vervoeren. Sterker nog, doordat de plaat tegen de onderkant van de trapliftstoel wordt bevestigd, staan de goederen op ideale hoogte om op te heffen. 

Een standaard plateau is verkrijgbaar in twee maten, maar maatwerk kan uiteraard ook. Een plateau zonder wanden aan de zijkant heeft een breedte van 50 centimeter. Dat is te smal om ook personen of rolstoelen te vervoeren. Ook kunt u het plateau niet inklappen, waardoor deze plateautraplift iets meer ruimte in beslag neemt dan een standaard traplift.

Een plateau met of zonder wanden

U kunt kiezen voor een plateautraplift met of zonder wanden aan de zijkant. De vraag is wat u wilt vervoeren. Gebruikt u de lift bijvoorbeeld voor uw hond? Dan bieden de zijwanden extra veiligheid. De plateaulift kan zelfs zo worden ingesteld dat hij alleen werkt als alle wanden gesloten zijn. Gebruikt u de plateautraplift vooral voor grote en zware goederen? Dan is een plateau zonder wanden wellicht een betere optie.

plateautraplift voor dieren

Maatwerk voor elke situatie

Wat uw situatie ook is, wij zorgen altijd voor een oplossing die ú past. Onze adviseur bekijkt samen met u de mogelijkheden om de plateautraplift in uw interieur te laten opgaan. Hij houdt rekening met de vorm van uw trap, wat u wilt vervoeren en waar het parkeerpunt kan worden geplaatst.

Door het compacte design van een plateautraplift is hij geschikt voor bijna alle trappen. Voor een trap met bochten past plaatsing aan de buiten- of binnenzijde. In het laatste geval blijft de brede kant van de trap vrij, en behoudt u meestal uw trapleuning. Onze adviseur informeert u met plezier over de mogelijkheden. 

Wat is de prijs van een traplift met plateau?

Het model, de vorm van de trap en uw persoonlijke situatie: ze hebben allemaal invloed op de prijs van uw plateautraplift. Zo is er voor een rechte trap vaak een andere rail nodig dan voor een met bochten. Een rail aan de binnenzijde van de trap kost dan weer wat meer. En een plateau zonder wanden aan de zijkant is goedkoper dan een met randen. 

Voor een correcte prijs die past bij uw situatie brengt onze adviseur u een gratis bezoek. Hij meet uw trap meteen op en legt de mogelijkheden uit. Daarna ontvangt u een gedetailleerde offerte met de exacte prijs en alle informatie over de plaatsing van een traplift. Die is uiteraard geheel vrijblijvend.

Meer over langer thuis wonen

Of ga terug naar het thema: Langer thuis