Menu

Een traplift voor uw hond

Krijgt uw hond moeite met traplopen? Dan biedt een speciale traplift voor honden wellicht de oplossing. Ontdek hoe u uw trouwe viervoeter weer veilig naar boven en beneden loodst. Als uw hond geen trappen meer kan of mag lopen en als tillen en beneden slapen geen opties zijn, biedt een traplift voor honden uitkomst. Zo’n traplift wordt helemaal op maat gemaakt voor de hond. Maar wat is een hondentraplift eigenlijk?

De hondentraplift in een notendop

Een traplift voor honden is een traplift die specifiek is gemaakt om honden naar boven en beneden te vervoeren. Deze lift is vergelijkbaar met een traplift voor mensen. We vervangen alleen het zitgedeelte door een stalen platform met zijwanden. Een bench voor een hondentraplift komt standaard in twee verschillende maten, maar uiteraard is maatwerk ook mogelijk. Voor iedere hond bestaat een oplossing!

De trap af zonder een traplift voor honden

Trap het af!

De meeste hondenrassen hebben weinig problemen met traplopen. Toch kunnen ook honden last krijgen van kwaaltjes zoals artrose, diabetes of gewrichtsklachten. De ruggetjes van teckels en chihuahua’s kunnen na verloop van tijd te zwaar worden belast, waardoor de kans op een hernia stijgt. Kortom: nogal wat honden zien vroeg of laat op tegen de trap. 

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een hondentraplift? 

Ook voor honden werken we op maat, zodat de traplift perfect op uw trap past. De enige voorwaarde? Dat er boven en beneden voldoende ruimte vrij is. Het platform is namelijk niet inklapbaar: daardoor neemt deze traplift iets meer ruimte in beslag. Voor een trap met bochten raden we aan om de hondentraplift aan de binnenzijde te plaatsen. Zo blijft het ook voor uzelf veilig op het bredere deel van de trap. Onze adviseur informeert u met plezier over de mogelijkheden.

Hoe veilig is een hondentraplift?

Een traplift voor honden voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen – net als al onze trapliften. Daarnaast krijgt een hondentraplift extra veiligheidsopties. Zo is de bediening alleen mogelijk met de afstandsbediening. Als een van de wanden niet goed gesloten is, zal de lift niet vertrekken. En met een extra gordel hoeft u niet bang te zijn dat uw hond uit de bench springt. 

Kan ik ook zelf een traplift voor honden maken?

Een traplift maken en installeren laat u beter over aan gecertificeerde monteurs. Alleen zij garanderen de veiligheid van uw hond. Hoe? Ze berekenen met zorg de draagkracht van de bench, zodat die probleemloos het gewicht van uw hond draagt. En dankzij maatwerk past de traplift meteen perfect in uw interieur. 

Wat is de prijs van een hondentraplift?

De prijs van een hondentraplift hangt af van verschillende factoren. Welk trapliftmodel kiest u? Welke kleur? Welke vorm heeft uw trap? Waar moet de rail beginnen en eindigen? Hoe groot moet de bench zijn? Het beïnvloedt allemaal het kostenplaatje. Daarom is het goed om een trapliftadviseur uit te nodigen voor gratis thuisadvies. Hij meet uw trap meteen op, luistert naar uw wensen en legt de mogelijkheden uit. U ontvangt een vrijblijvende offerte met de exacte prijs en alle informatie over de traplift voor uw hond.

Meer over langer thuis wonen

Plateautraplift

Met een plateautraplift vervoert u snel en gemakkelijk goederen of uw huisdier. Voor elke situatie is er wel een oplossing.

Of ga terug naar het thema: Langer thuis