Menu

Stoelliften: veilig de trap
op en af

Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis wonen. Maar wat als traplopen niet meer zo vlot gaat? Dan kan een stoellift ervoor zorgen dat u weer veilig boven en beneden raakt. Hoe? Dat leggen we u hier uit. 

Waarom een stoeltjeslift kopen?

Gewrichten worden stijver, spieren stribbelen tegen. Een gezonde levensstijl, gecombineerd met een portie geluk, vertragen wel het verouderingsproces, maar roepen het geen halt toe. Wilt u graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dan is het goed om u nu te verdiepen in de soorten stoelliften. 

Soorten stoelliftenWelke stoelliften zijn er?

Een stoeltjeslift biedt bijna altijd een oplossing voor iedereen die (tijdelijk) slecht ter been is. Daarom is het belangrijk om te kijken wat de situatie in uw huis is. De vorm van uw trap bepaalt grotendeels uit welke stoelliften u kunt kiezen. Zo bestaan er stoelliften die alleen op een rechte trap passen – of alleen op een met bochten. Een stoelliftadviseur vertelt u alles over de mogelijkheden tijdens een gratis adviesgesprek in uw woning.

Eenstoellift voor elke trap 

Elke situatie, dus ook elke stoellift, is anders. Voor een rechte trap is meestal een andere rail nodig dan voor een stoellift met bochten. Want ook in korte, scherpe bochten moet de stoel perfect recht blijven. Gelukkig is de Otolift Modul-Air Smart de ideale oplossing voor … élke trap. De dunne enkele rail van deze stoeltjeslift bestaat uit verschillende innovatieve modules. Daardoor past dit systeem zowel op een rechte, smalle trap als op een trap met bochten. 

Hebt u een rechte trap? Dan volstaat de Otolift Line wellicht. Want omdat een rechte rail technisch gemakkelijker in elkaar zit, is hij een pak goedkoper.

Wat is de prijs van een stoellift?

De prijs van een stoellift is afhankelijk van uw wensen en de trapsituatie. Een stoellift voor een rechte trap is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een exemplaar voor een wenteltrap. Hoe uw trap eruitziet, bepaalt uit hoeveel soorten stoelliften u kunt kiezen. Daarbij geldt weer dat hoe minder complex de stoellift is om te maken, hoe goedkoper deze is. Tijdens een gratis thuisadvies licht een stoelliftadviseur de mogelijkheden en de kosten ervan toe. Afhankelijk van de extra wensen die er zijn, kan de prijs hoger of juist lager uitvallen. Een parkeerbocht voor een stoellift met bochten kost bijvoorbeeld meer dan een standaard uitloop, maar de stoel kan wel uit de loop geparkeerd worden.

De prijs van een stoellift is ook sterk afhankelijk van de conditie ervan. Een nieuwe stoellift kost natuurlijk meer dan een tweedehands exemplaar. Bij een tweedehands stoellift betaalt u bijvoorbeeld geen kosten voor de productie ervan. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om de stoeltjeslift tijdelijk of voor een langere periode te huren. De stoelliftadviseur kan de uiteindelijke prijs gemakkelijk voorrekenen.

Wat kost een stoellift?

Het is onmogelijk om een exacte prijs op uw stoellift te plakken zonder dat we zijn langsgekomen. Het model, de vorm van uw trap en uw persoonlijke situatie beïnvloeden allemaal de prijs. En wat wenst u zelf? Een traplift aan de binnenzijde van uw trap? Lederen of stoffen bekleding? Een parkeerbocht of een standaard uitloop? Onze stoelliftadviseur beantwoordt al uw vragen tijdens een gratis thuisbezoek. Hij meet uw trap meteen op, legt de mogelijkheden uit en stelt vrijblijvend een offerte op. Vindt u een nieuwe stoellift een te grote investering? Kies dan uit ons tweedehandsaanbod of huur er bij ons een.

Adviseur thuisbezoek Otolift

Service en onderhoud

Nieuw, tweedehands of gehuurd: een Otolift-stoellift is áltijd een kwaliteitsproduct. Ook na de installatie. Dankzij een jaarlijks onderhoud gebruikt u de stoellift zo lang mogelijk op een veilige manier. Ondervindt u toch een storing? Over heel België staan er gecertificeerde monteurs klaar om u zo snel mogelijk te helpen. En dat 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Meer over langer thuis wonen

Plateautraplift

Met een plateautraplift vervoert u snel en gemakkelijk goederen of uw huisdier. Voor elke situatie is er wel een oplossing.

Of ga terug naar het thema: Langer thuis