Menu

Een traplift voor rolstoelgebruikers

Een traplift kan ook voor rolstoelgebruikers een oplossing bieden om weer veilig op en af een trap te gaan. Toch is elke situatie anders. Daarom zoeken we graag samen met u uit of een traplift de beste oplossing is. 

Maak uw trap rolstoelvriendelijk

Wat u zich als rolstoelgebruiker afvraagt: lukt de transfer van de rolstoel naar de traplift? Laat daarom een expert naar uw situatie kijken en vraag gratis thuisadvies aan. Onze trapliftadviseur bepaalt samen met u of een traplift mogelijk is, houdt rekening met de zithoogte van uw rolstoel en bekijkt welk model daar het best bij past. Door het compacte design van onze trapliften nemen ze weinig plaats in. U houdt op en rondom uw trap dus voldoende ruimte over om te manoeuvreren. Let wel: als u aan uw rolstoel gebonden bent, moet er zowel boven als beneden een rolstoel klaarstaan.

Is een traplift de enige optie voor rolstoelgebruikers?

Een traplift is door zijn relatief lage kost en de gemakkelijke plaatsing meestal de beste oplossing. Toch bestaan er alternatieven voor een traplift. Denk bijvoorbeeld aan een plateaulift. Alleen moet uw trap dan minstens 100 centimeter breed zijn, terwijl een traplift al past op een breedte van 60 centimeter. Een ander alternatief is een huislift. Al is dat een flinke investering omdat de installatie meestal enkele bouwkundige aanpassingen met zich meebrengt.

welke traplift is geschikt

Extra veiligheidsopties

Een rolstoeltraplift voldoet net als een standaard traplift aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. En we kunnen ze ook van extra veiligheidsopties voorzien. Kiest u om de bediening op de armleuning uit te schakelen? Of een extra gordel, zoals de drie- en de vijfpuntsgordel, of een gordel om romp of benen te fixeren? Alles voor uw veiligheid!

Kom uw traplift testen

Om te ontdekken welke traplift het best bij u past, kijken we naar uw situatie, uw trap en uw noden als rolstoelgebruiker. Moet de zitting van uw stoel bijvoorbeeld worden aangepast voor een gemakkelijke en veilige transfer van rolstoel naar traplift? Onze trapliftadviseur komt gratis bij u thuis langs om de mogelijkheden te overlopen. In de meeste gevallen zijn alle trapliftmodellen een optie. Toch nog twijfels? Kom dan een gratis testrit maken in onze showroom.

Meer over veiligheid

Of ga terug naar het thema: Design&Innovatie