Menu

Hoe werkt dat, een traplift installeren?

De installatie van een traplift verloopt snel. In ongeveer vier uur tijd plaatst onze monteur uw traplift vakkundig op uw trap. Zo reist u weer vlot tussen de woonniveaus. En dankzij het compacte design valt de lift nauwelijks op in uw interieur. Maar wat gaat hier allemaal aan vooraf? Lees meer over de installatie van een traplift.

Vóór de installatie

e installatie begint eigenlijk al wanneer een adviseur uw trapsituatie thuis komt bekijken. De keuzes die tijdens zo’n bezoek worden gemaakt, hebben allemaal invloed op de installatie. Komt de traplift aan de buiten- of binnenzijde van de trap? En voor welk trapliftmodel gaat u in uw situatie? Om onze trapliften zo perfect mogelijk op uw trap te laten passen, meet de adviseur de toestand tot op de millimeter nauwkeurig op. Zijn intelligente hulpmiddel? Onze zelf ontwikkelde inmeet-app. Aan de hand van de afmetingen start het productieproces in onze eigen fabriek.

Een traplift installeren in een huurwoning of appartement

Dankzij maatwerk kunnen we nagenoeg altijd en overal een traplift installeren. Ja, ook in een huurwoning of in een appartement. Alleen moet in een huurwoning de verhuurder de toestemming geven voor de installatie. En komt de traplift in een appartementsgebouw zonder personenlift op een gedeelde trap? Dan moeten de andere bewoners van het gebouw akkoord gaan, mag geen enkel veiligheidsvoorschrift in het gedrang komen, en moeten de andere bewoners genoeg ruimte op de trap behouden.

installeren van traplift

De installatie van de traplift

Eén dag voor de installatie worden alle onderdelen bij u thuis geleverd zodat de monteur meteen kan beginnen. Als eerste werk plaatst hij de rail op uw trap. Koos u een Otolift Modul-Air Smart? Dan koppelt de monteur de op maat gemaakte modules aan elkaar voor hij ze op uw trap bevestigt. Daarna wordt de stoel geïnstalleerd en correct ingeleerd: hij stelt de stoel zo in dat deze precies weet waar hij moet stoppen en gedurende de hele rit perfect waterpas blijft staan.

De traplift van stroom voorzien

Een traplift maakt gebruik van een accu die is voorzien van een normale stekker die in elk stopcontact past. Is er boven- of onderaan uw trap geen stopcontact in de buurt? Dan plaatst de monteur er een bij. Net zoals onze adviseur dat met u besprak tijdens zijn bezoek. 

Een traplift zelf installeren of laten installeren

Een traplift installeren laat u beter over aan gecertificeerde monteurs. Alleen dan krijgt u als de gebruiker de veiligheidsgarantie waarop u recht hebt. En dankzij maatwerk en het juiste gereedschap past de traplift meteen perfect op uw trap.

monteur legt traplift uit

Na de installatie

Is uw traplift geïnstalleerd? Dan volgt een laatste grondige controle. En een proefrit natuurlijk! De monteur legt u alles uit zodat u klaar bent voor die eerste rit:

Zo gebruikt u de traplift:

  • Druk op de afstandsbediening om de traplift naar u toe te halen
  • Klap de stoel en armleuningen uit.
  • Ga zitten en klap de voetensteun uit met de drukknop of hendel.
  • Doe de veiligheidsgordel om.
  • Bedien de lift met de schuifknop naar boven of beneden.

Hebt u na de installatie van uw traplift nog vragen?

Goed, u hebt nu een traplift van Otolift en weet hoe u die bedient. Toch is het waarschijnlijk veel informatie in één keer. En leest u graag alles nog eens na in de Otolift-gebruiksaanwijzing. Daarin staan ook enkele (schoonmaak)tips om uw traplift te onderhouden. 

Uiteraard kunt u ook na de installatie bij ons terecht met vragen of opmerkingen over uw traplift. Onze servicedienst staat 24/7 voor u klaar.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie